MOŽE I BEZ PILULA: Kokošija supa i limun dovoljni za prvu fazu lečenja, poseban oprez muškarcima kod korišćenja OVOG leka protiv korone

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Da se može i bez lekova u prvoj fazi lečenja koronavirusa, pokazuju i tvrdnje koje je iznela dr Ljiljana Gojkovć Bukarica, farmakološkinja i članica Radne grupe za izradu protokola lečenja kovida 19.

Gojković Bukarica je istakla da su prvi put iz protokola izbačene i velike doze vitamina za koje se pokazalo da ne pomažu onoliko koliko se mislilo, ali i da oni koji su se lečili po starom protokolu nemaju razlog da budu zabrinuti, prenosi Glas javnosti.

Ona ističe da u prvim fazama bolesti ne treba davati velike količine vitamiina ce ili ogromne količine cinka i vitamina de, kao i da možemo koristiti recept koji su primenjivale naše bake.

- Najbolje ako to može da se nadoknadi u limunovom soku. Najbolje je unositi dva do tri litra tečnost, pa da to bude kroz čaj, limunadu. Kokošija supa je najbolja u toj prvoj fazi bolesti. - objasnila je doktorka, a preneo RTS.

Što se antibiotika tiče, objasnila je da ih ne treba koristiti u kućnim uslovima ukoliko pacijent nema visok nivo leukocita ili izražene parametre bakterijske infekcije.

Prema njenim rečima, za mlađe ljude ili starije ali zdrave, koji imaju blagu kliničku sliku, preporučuje se lečenje kod kuće, uz dosta tečnosti, aspirin i odgovarajuću ishranu za naš mikrobiom, što nam održava imunosistem poput jabuka, kiselog mleka...

Posebno naglašava doktorka da posle leka favipiravir muškarci ne treba da imaju seksualne odnose par nedelja.

- Muškarci kad uzimaju favipiravir, kada imaju težu formu, a to se vidi na osnovu analize krvi, kašlja, visoke temperature, moraju da se štite od seksualnog odnosa sigurno dve nedelje, jer svi ti antivirusni lekovi idu u spermatozoide.

Agroinfo.rs

MOŽE I BEZ PILULA: Kokošija supa i limun dovoljni za prvu fazu lečenja, poseban oprez muškarcima kod korišćenja OVOG leka protiv korone

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Higijena nosa jednako je važna kao i higijena celog tela. Ispiranje nosne sluznice neophodno je kako bismo sprečili dospevanje patogenih mikroorganizama na sluzokožu, a time i nastajanje nekih većih problema.

Kina će obustaviti uvoz smrznute ribe iz Rusije na čijem pakovanju je otkrven koronavirus. Ovo nije prvi slučaj tog tipa.

Koronavirus je doneo brojne probleme na svim nivoima. Kriza prati i živinarstvo, a naročito se javljaju problemi kod plasmana konzumnih jaja. Osim toga, hrana za živinu je znatno poskupela, kao i energenti.

Cene hrane i sirovina rastu i u svetu i u Srbiji. Agroekonomista Milan Prostran smatra da će cene u našoj zemlji rasti do leta naredne godine.

Zbog aktuelne situacije sa virusom, došlo je do brojnih poskupljenja životnih potrepština i to u više navrata. Ovim je, ocenjeno je, značajno ugržen život građana.

Industrija piva u Srbiji beleži loš period usled aktuelne situacije sa koronavirusom. Prisutan je pad proizvodnje, izvoza i potrošnje piva, kažu iz Udruženja pivara Srbije.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета