DŽEM OD NANE: Interesantog izgleda i fantastičnog ukusa, verujemo da će postati vaš omiljeni namaz

Foto:Printscreen

Foto:Printscreen

Ukoliko želte da džem ima intenzivniju, zelenu boju, možete u sok, sa želatinom, da dodate i par kapi zelene jestive boje.

Sastojci:

60 gr svežih listova nane
1 l vode
1 kg šećera
1 kesica sredstva za želiranje 

Priprema:

Dobo operite listove nane i sitno ih iseckajte. Ubacite ih u šerpicu i prelijte vodom. Stavite da proključa, pa skinite sa šporeta i ostavite poklopljeno 10 minuta. Smesu procedite kroz tri sloja gaze. Ostavite da se cedi dok sav sok (čaj) ne iscuri u posudu. Možete i da stisnete gazu da iscedite ostatak soka.

U smesu koju ste dobili možete dodati boju za hranu (ukoliko ste rešili da je koristite, nije obavezno) i mešajući dodajte sredstvo za želiranje. Vratite na šporet da prokuva na jačoj temperaturi, povremeno mešajući. Kada prokuva dodajte i šećer i ostavite da kuva vrlo kratko - dovoljno je 1 minut, uz stalno mešanje. Sklonite sa vatre i odstranite penu sa vrha (ako se pojavila). Dobijeni džem odmah sipajte u tople tegle (ne punite ih skroz do vrha, ostavite 1 centimetar praznog prostora do poklopca). Obrišite ivicu tegle i dobro zatvorite. Tegle sterilišite i ostavite da se ohlade. Čuvajte ih na suvom, prozračnom i hladnom mestu.

Agroinfo.rs

DŽEM OD NANE: Interesantog izgleda i fantastičnog ukusa, verujemo da će postati vaš omiljeni namaz

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prva stvar vezana za mandarine koja u samom startu privlači je osvežavajuće dejstvo i niska kaloričnost, obezbeđuje 80 odsto potrebnog dnevnog unosa vitamina C.

Tortu nije teško napraviti, ima samo nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat je uživanje u svakom zalogaju.

Svakodnevna upotreba nara u ishrani usporava razvoj Alchajmerove bolesti, sprečava oštećenje bubrega i regeneriše jetru. U antičko doba nar su koristili kao lek.

Ovseno mleko veoma dobro utiče na zdravlje, jer smanjuje holesterol u organizmu a takođe je bogato i vlaknima.

Od parike se pravi ono što svi najviše vole da jedu zimi, a to je ajvar. Ali, paprike mogu da se koriste na više načina.

Ovaj sos je veoma lako pripremiti i u sopstvenom domu, jer ne iziskuje mnogo vremena, a pravi se u obliku praha koji se kasnije kombinuje sa drugim namirnicama,

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета