Festival čvaraka i rakije biće održan 19. februara

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Tradicionalni, a ove godine i jubilarni, deseti po redu Festival čvaraka biće održan 19. februara na Sportskom centru "Lehel" u Mužlji.

 Domaćini manifestacije su članovi Udruženja porodičnih gazdinstava "Klaster Fokus" i nekoliko civilnih organizacija, a cilj događaja jeste predstavljanje seoskog i salaškog turizma, prezentacija bogate trpeze i svega što su ovdašnji vredni žitelji pažljlivo čuvali od davnina do danas, prenosi portal "I love Zrenjanin".

Takmičenje u pravljenju domaćih čvaraka počeće u 11h.

Takmičarima je dozvoljeno da budu kreativni i da ono što predaju žiriju, bude dekorisano, lepo i na oko.

U okviru ovogodišnje jubilarne manifestacije, po prvi put će biti održan i Festival rakije, takmičarskog karaktera. Učesnici će na licu mesta članovima žirija predati uzorke svojih domaćih rakija od 0,5 litara.

Čuvajući i negujući tradiciju ovdašnjih meštana, domaćini će zajedno sa najmlađim meštanima, mladim bičevaocima i svim zainteresovanim organizacijama i udruženjima od 11h od centra naselja u tradicionalnim maskama i uz pratnju muzičara "ispratiti" ovogodišnju zimu. U okviru tog posebnog ispraćaja, žiri će izabrati i nagradom obradovati vlasnike najkreativnijih maski.

Festival čvaraka i rakije biće održan 19. februara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Festival „duvan“ čvaraka u Valjevu gastronomski događaj održava se svake godine u prvoj polovini oktobra i ispraćen je bogatim kulturno – umetničkim programom, na platou ispred Centra za kulturu Valjevo i kolubarskom keju.

Ukoliko vam je na pamet palo da bi bilo dobro napraviti čokoladu sa čvarcima, sada imate jedinstvenu prililku da tako nešto i probate.

Dom omladine Beograda, početkom marta biće Dom Zdrave Hrane. TESTIVAL- festival testa, testenine i hleba, sada u svom četvrtom izdanju, debitovaće u Domu omladine Beograda, 05. i 06. marta, 2022.

Čvarci su mnogima omiljeni, ali da li sta znali da ne morate čekati svinjokolj da biste u njima uživali? Evo i kako!

Drugi šumadijski festival rakije održaće se 11. decembra, a domaćin je grad Kragujevac. Predstaviće se proizvođači iz cele zemlje, a za najbolje su obezbeđene i nagrade.

Dvanaesti po redu Balkan Cheese Festival održaće se za vikend, 6. i 7. novembra 2021. godine u Domu omladine u Beogradu, a organizatori pozivaju sve zainteresovane da ih posete.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета