XII Festival sireva Balkana za vikend u Domu omladine u Beogradu

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Dvanaesti po redu Balkan Cheese Festival održaće se za vikend, 6. i 7. novembra 2021. godine u Domu omladine u Beogradu, a organizatori pozivaju sve zainteresovane da ih posete.

Ovo je jedinstvena prilika da posetioci uživaju u ukusima i mirisima originalnih i autohtonih sireva sa Balkana, odnosno iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i iz Italije, Francuske i Grčke.

Počasni gost Festivala je Grčka, a proizvodi iz ove zemlje će biti izloženi pod pokroviteljstvom ambasade Republike Grčke u Beogradu, čiji će zvaničnici i otvoriti izložbu 6. novembra u 11 časova..

Posebno mesto na Festivalu će zauzeti sirevi iz srednjovekovnog srpskog manastira Draginac sa istoka Kosova i Metohije, te sirevi nastavnika i učenika Mlekarske škole "Dr Obren Pejić" iz Pirota i Poljoprivredne škole sa domom učenika Futog.

Posetioci će moći da uživaju u više od sto vrsta sireva malih mlekara i zanatskih proizvođača, a radno vreme Festivala je od 10 do 20 časova. Cena jednodnevne ulaznice je 300 dinara. Takođe, obezbeđene su i nagrade sa najbolje sireve po glasovima publike, najlepši tanjir sireva i najlepši štand, koje će biti dodeljene u nedelju u 19 čassova.

Na Festivalu će se poštovati sve protivepidemijske mere, biće postavljen pult za dezinfekciju, kao i senzori za merenje telesne temperature.

Agroinfo.rs 

XII Festival sireva Balkana za vikend u Domu omladine u Beogradu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Festival „duvan“ čvaraka u Valjevu gastronomski događaj održava se svake godine u prvoj polovini oktobra i ispraćen je bogatim kulturno – umetničkim programom, na platou ispred Centra za kulturu Valjevo i kolubarskom keju.

Dom omladine Beograda, početkom marta biće Dom Zdrave Hrane. TESTIVAL- festival testa, testenine i hleba, sada u svom četvrtom izdanju, debitovaće u Domu omladine Beograda, 05. i 06. marta, 2022.

Tradicionalni, a ove godine i jubilarni, deseti po redu Festival čvaraka biće održan 19. februara na Sportskom centru "Lehel" u Mužlji.

Drugi šumadijski festival rakije održaće se 11. decembra, a domaćin je grad Kragujevac. Predstaviće se proizvođači iz cele zemlje, a za najbolje su obezbeđene i nagrade.

U Kuli će 1. i 2. oktobra biti održan sada već trdicionalni Jesenji festival cveća i ručnih radova.

"Festival srpske trpeze" održan je drugi put zaredom u boemskoj četvrti Skadarlija, 18. septembra 2021., na kome je predstavljeno srpsko gastronomsko nasleđe koje u budućnosti treba da predstavlja mogućnost za razvoj preduzetništva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета