Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava namenjenih razvoju zadrugarstva

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je Javni konkurs za realizaciju Programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na teritoriji Republike Srbije.

Podnosioci prijave na Javni konkurs mogu biti:

1) Zemljoradničke i poljoprivredne zadruge koje su stekle svojstvo pravnog lica upisom u registar koji vodi organ nadležan za poslove registracije privrednih subjekata do kraja 2016. godine;
2) Zemljoradničke i poljoprivredne zadruge koje su stekle svojstvo pravnog lica upisom u registar koji vodi organ nadležan za poslove registracije privrednih subjekata od početka 2017. godine, pa sve do momenta raspisivanja Javnog konkursa;
3) Zemljoradničke ili poljoprivredne zadruge čija je registrovana delatnost bavljenje seoskim turizmom – pružanje usluga smeštaja i ishrane, koje su stekle svojstvo pravnog lica upisom u registar koji vodi organ nadležan za poslove registracije privrednih subjekata, do momenta raspisivanja Javnog konkursa;
4) Zanatske zadruge i zemljoradničke ili poljoprivredne zadruge čija je registrovana delatnost proizvodnja predmeta ili delatnost obavljanja starih i umetničkih zanata, odnosno poslova domaće radinosti koje su stekle svojstvo pravnog lica upisom u registar koji vodi organ nadležan za poslove registracije privrednih subjekata, do momenta raspisivanja Javnog konkursa;
5) Socijalne zadruge čiji su osnivači pripadnici ugroženih društvenih grupa (osobe sa invaliditetom, samohrane majke, teže zapošljiva lica, pripadnici romske nacionalne manjine i druge društveno ugrožene grupe), sa registrovanom delatnošću iz oblasti zemljoradnje, poljoprivrede, proizvodnje predmeta, obavljanje starih i umetničkih zanata, odnosno poslova domaće radinosti, koje su stekle svojstvo pravnog lica upisom u registar koji vodi organ nadležan za poslove registracije privrednih subjekata, do momenta raspisivanja Javnog konkursa.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava predviđen za novoformirane zemljoradničke i poljoprivredne zadruge iznosi 7.500.000,00 dinara, dok za stare zemljoradničke i poljoprivredne zadruge iznosi 15.000.000,00 dinara. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava predviđen za turističke, zanatske i socijalne zadruge iznosi 7.500.000,00 dinara.

Konkursna sredstva se, između ostalog, mogu upotrebiti za: nabavku životinja, opreme i mehanizacije, opremanje pogona za preradu i skladištenje roba, izgradnju smeštajnih kapaciteta, kupovinu alata za izradu zanatskih proizvoda i drugo.

Dobra pribavljena na osnovu dodeljenih bespovratnih sredstava čine zadružnu svojinu zadruge i ista ne mogu biti otuđena u roku od pet godina od dana zaključenja Ugovora.

Rok za podnošenje prijava teče od dana objavljivanja Javnog konkursa u sredstvima javnog informisanja i sajtu Ministarstva www.mbs.gov.rs do 24.05.2021. godine. Neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Precizno i tačno popunjena prijava i prateća dokumentacija šalje se preporučenom pošiljkom na adresu: Ministarstvo za brigu o selu, Bulevar Mihajla Pupina broj 2a, 11070 Novi Beograd. Prijave se predaju u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom „Prijava na Konkurs – sredstva za podsticaje zadruga u 2021. godini“, sa punim nazivom i adresom pošiljaoca na poleđini koverte, sa naznakom na licu koverte – NE OTVARATI. Prijave koje nisu podnete na gore predviđen način se neće razmatrati.

Program i obrazac prijave se mogu preuzeti elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za brigu o selu www.mbs.gov.rs

Dodatne informacije u vezi sa tekstom javnog konkursa mogu se dobiti putem mejl adresa: ivana.glisanovic@mbs.gov.rs i damir.taljai@mbs.gov.rs ili na broj telefona 011 311 7633.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava namenjenih razvoju zadrugarstva

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić najavio je prilikom posete Svilajncu da se radi na novom programu pomoći zadrugama vrednom pola milijarde dinara, koji počinje od jeseni.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za održavanje naučno stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine, a za ove potrebe je opredeljeno pet miliona dinara.

Od strane Ministarstva poljoprivrede raspisan je Javni konkurs za finansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini, za šta je obezbeđeno 20 miliona dinara.

Ministarstvo za brigu o selu saopštilo je da je komisija, na čelu sa prof. dr Zoricom Vasiljević, odobrila 57 zahteva za bespovratna sredstva koja su namenjena unapređenju rada zadruga na teritoriji cele naše zemlje.

Memorandum o saradnji tri zadružne asocijacije u regionu potpisan je na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Grad Bor raspisao je peti javni konkurs za korišćenje sredstava po programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Bor za 2021. godinu. Opredeljeno je milion dinara za subvencionisanje opreme za plastenike.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета