Najmanja težina junadi za otkup uz podršku Vlade Srbije 500 kilograma

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrenim proizvođačima kroz otkup tržišnih viškova tovnih junadi u otežanim uslovima uslad pandemije COVID -19 izazvane virusom SARS-COV-2

Najvažnija izmena odnosi se na to da je otkupljivač izvršio otkup junadi minimalne težine 500 kg po grlu, po ceni koja nije manja od 252 dinara/kg. Prvobitno Uredbom je precizirana minimalna težina junadi od 600 kilogama.

Uredbom je za program finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima izdvojeno 236.000.000 dinara.

Finansijska podrška za otkup tržišnih viškova utvrđuje se po jedinici mere (kilogram) u iznosu od 26 dinara/kg žive mere za otkupljenu junad za klanje i preradu namenjenu izvozu.

Zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku po osnovu ovog programa podnosi se do 5. novembra 2020. godine.

Otkupljivač može podneti najviše tri zahteva.

Izvor:agrosmart.net

Najmanja težina junadi za otkup uz podršku Vlade Srbije 500 kilograma

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Stočari Mačvanskog okruga najavili su ponovo proteste jer, kako tvrde, neke mlekare su već najavile smanjenje otkupne cene mleka za pet do šest dinara, pa čak i odlaganje isplate prilikom otkupa.

Član Upravnog odbora Udruženja proizvođača malina i kupina u Srbiji Zoran Stojanović pozvao je danas Komisiju za zaštitu konkurencije da ispita da li su otkupljivači kupina dogovorom, preko noći, oborili cenu tog voća sa 180-200 dinara na 120 dinara po kilogramu ili će blokirati hladnjače i puteve.

Šorthorn pripada najstarijim privredno značajnim tovnim rasama koje su nastale u 19. veku, i smatra se da je učestvujući u poboljšanju pojedinih rasa ili u stvaranju novih (šarole, rotbunt, luing i druge) imao najveći uticaj na svetsko tovno govedarstvo.

Svih 200 dinara je razlika između trenutno najniže i najviše otkupne cene prvog ovogodišnjeg roda maline, zavisno u kojem području Srbije je ubran.

Malina se bere već nekih sedam do deset dana u mačvansko-prnjavorskom kraju gde je hladnjačari plaćaju od 350 do 400 dinara za kilogram. U Zapadnoj Srbiji, Užicu, Arilju, Ivanjici, Kosjeriću i Požegi, gde se nalazi najveći deo njenih zasada, trenutne akontne cene su 250 dinara po kilogramu, kažu za Novu ekonomiju u Asocijaciji malinara Srbije

Ukupna vrednost prometa poljoprivrednih proizvoda na pijacama u Republici Srbiji u prvom tromesečju 2021, u odnosu na isti period 2020. godine, manja je u tekućim cenama za 1,1%.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета