Poljoprivrednik uzeo zemlju u zakup pa pronašao vredan dijamant

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Kada je Lakhan Jadav iz Indije prethodnog meseca iznajmio zemlju, nije mogao ni da sanja da će baš na njoj pronaći kamenčić vredan 65 hiljada evra.

Od novca koji je dobio kao kompenzaciju za dijamant koji je iskopao kupio je još dva hektara zemlje i dva bivola, piše "Tajms of Indija". 

Dodao je kako ne planira da kupi ništa veliko od dijamanta koji je iskopao, već želi pametno da uloži novac.

- Neobrazovan sam i uložiću novac u fiksni depozit kako bih osigurao budućnost moje dece. Želim da se obrazuju i postanu samostalni ljudi - izjavio je. Navodi kako planira da još neko vreme radi na zemlji, a možda čak i produži zakup. Pored toga, on je rekao da se nada da će ga sreća još jednom pogledati i da će pronaći još neki dijamant.

Izvor:blic.rs

Poljoprivrednik uzeo zemlju u zakup pa pronašao vredan dijamant

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Budžet za 2024. godinu je usvojila Vlada, a na osnovu njega se jasno vidi da država baš ne mari za poljoprivrednike.

Najskuplje poljoprivredno zemljište je u Južnobačkom okrugu, gde je hektar dostigao cenu od 31.900 evra, dok je najjeftinije u Južnoj i Istočnoj Srbiji, gde je hektar prodat za 300 evra.

Opština Ruma je 18.01.2023. godine raspisala oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini po uslovima prvog kruga nadmetanja.

Prethodnih dana raspisani su javni oglasi za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradu Šapcu i opštinama Šid, Čajetina, Inđija i Odžaci.

Drugi krug javnih nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradovima Vranje i Valjevo, kao i u opštinama Surdulica, Ćićevac, Bojnik, Sokobanja i Sjenica, biće održan u predstojećem periodu.

”Fortenova grupa” najavila je da će u privredu Hrvatske i regiona investirati 130 miliona evra u narednom periodu. Najveće pojedinačno ulaganje pravnog naslednika hrvatskog Agrokora biće ipak u Srbiji. Vredno je 29,3 miliona evra a ta investicija odnosi se na otvaranje novog pogona u uljari Dijamant u Zrenjaninu

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета