Sajam hortikulture i organskih proizvoda od 20. do 23. maja

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Međunarodni sajam hortikulture „BeoPlant Fair“ održaće se na Beogradskom sajmu od 20. do 23. maja 2021. godine.

Sajam, 26. po redu, održaće se sa njegovim već tradicionalnim pratiocima – Izložbom lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“ i Izložbom baštenskih i parkovskih mašina „Motoplantexpo“.

Organizator najavljuje da će se posetioci susresti sa različitim oblastima hortikulture – uzgajanjem cveća i cvetnog materijala, proizvodnjom sadnica i semenskog materijala, voćarstvom, vinogradarstvom, pčelarstvom, gajenjem lekovitog bilja, uzgojem i održavanjem zelenih površina, mehanizacijom za hortikulturu, zalivnim sistemima, sredstvima za prehranjivanje i zaštitu biljaka, pejzažnom arhitekturom. Osvežiće pogled na estetiku življenja i idejna rešenja za uređenje vrta, okućnice i balkona i raznovrsne usluge i proizvode za ljubitelje cveća i zelenila. Moći će da direktno od proizvođača nabave sadnice najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka.

Radno vreme manifestacije biće od 10 do 18 časova za posetioce, a još jedna atrakcija za ljubitelje hortikulture svakako je i 5. Organic Fest, posvećen organskoj proizvodnji i baštovanstvu, organskim proizvodima i zdravoj hrani uopšte.

Pokrovitelj Sajma hortikulture je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije.

Ulaz u „baštu u srcu Sajma“ biće besplatan.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

 

Sajam hortikulture i organskih proizvoda od 20. do 23. maja

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Kragujevcu će se od 29. aprila do 1. maja održati sajam hortikulture, najmasovniji do sada.

Vlada Srbije je juče, 14. aprila, usvojila odluku kojom se od zabrane izvoza izuzimaju prehrambeni proizvodi organskog porekla.

Međunardoni sajam hortikulture počeo je juče, 7. aprila u Beogradu, a pokrovitelj ove manifestacije je već 14 godina Ministarstvo poljoprivrede.

U saradnji sa Novosadskim sajmom, Beogradskim sajmom i Ministarstvom poljoprivrede, SPOS i Pogon "Naš med" obezbedili su besplatan izložbeni prostor za pčelare na sajmovima u ova dva grada.

I pored toga što se u našoj zemlji povećavaju površine pod organskim zasadima i što je Srbija među prvim zemljama uredila pitanje zakonodavnog okvira u vezi organske proizvodnje, još uvek smo na evropskom dnu što se te proizvodnje tiče.

Malo je lekovitih biljka koje u našem narodu uživaju toliko poverenje kao trava iva. Toliko je lekovita da se u narodu kaže - trava iva i od mrtva pravi živa!

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета