Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

kompanije MK Group i Fintel Energija svečanom ceremonijom u Štolcu kod Kule zvanično su obeležile početak radova na izgradnji vetroparka ”Kula 2“.

Vetroturbine najsavremenije tehnologije, grade se u blizini prvog vetroparka u Srbiji ”Kula“, koji su takođe otvorile ove kompanije 2015. godine.

Uz investiciju od 17,5 miliona evra, planirano je da radovi budu završeni do kraja godine, a u puštanje u rad u martu 2023. godine.

Generalni direktor Fintel Energije, Ticijano Đovaneti (Tiziano Giovannetti) podsetio je ovom prilikom da ova kompanija zajedno sa MK Group pionir u oblasti obnovljivih izvora energije i najznačajniji nezavisni proizvođač električne energije na energetskom tržištu Srbije.

Agroinfo.rs/agronews.rs

U Srbiji niče četvrti vetropark

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kompanije Fintel Energija i MK Group potpisivanjem memoranduma o razumevanju sa kineskom kompanijom zvanično su započele sa realizaciju zajedničkog projekta Agrosolar u Kuli.

Privremeni organ opštine Kula usvojio je Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji opštine. Minimalan iznos bespovratnih sredstava je 5.000, a maksimalan 150.000 dinara.

U Adaševcima, u opštiti Šid započeta je investicija izgradnje fabrike stočne hrane vredne 24 miliona evra, a prostor će zauzimati površinu od 20 hektara.

Sojaprotein, jedan od najvećih i najznačajnijih prerađivača soje u Evropi dobija novog vlasnika.

Na sajtu opštine Kula saopšteno je da je u industrijskoh zoni ovog mesta postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike za preradu paradajza.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета