Vode Vojvodine poribljavaju kanale sa 14 tona šaranske mlađi

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

U toku je akcija redovnog godišnjeg programa poribljavanja na ribolovnim vodama JVP „Vode Vojvodine“. Tim povodom sutra će u Sremskim Karlovcima, u Dunav biti pušteno 800 kilograma jednogodišnje mlađi šarana.

Akcija poribljavanja trajaće narednih nekoliko dana, a biće sprovedena na 20 lokacija na kanalima Hidrosistema Dunav Tisa Dunav, zatim na delu Dunava koji je u nadležnosti preduzeća „Vode Vojvodine, na vodotoku Krivaja, kao i na zaštićenim prirodnim dobrima Jegrička i Beljanska bara. Na ovim ribolovnim vodama biće pušteno ukupno oko 14 tona jednogodišnje mlađi šarana.

Ovakve akcije doprinose  poboljšanju kvaliteta ribljeg fonda, na veliku radost pecaroša i svih ljubitelja prirode.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Vode Vojvodine poribljavaju kanale sa 14 tona šaranske mlađi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Puštanjem čak 1.400 kilograma mlađi, odnosno, 7.000 jedinki jednogodišnjeg šarana, danas je na kanalu DTD u Srbobranu počela ovogodišnja redovna akcija poribljavanja JVP „Vode Vojvodine“.

Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.

Uoči Vaskršnjih praznika JVP "Vode Vojvodine" u pojačanim kontrolama ribolovnih voda zaplenile su čak 11 kilometara nelegalno postavljenih mreža.

Nakon gotovo deset godina, ponovo je počelo poribljavanje Palićkog jezera autohtonim vrstama ribe, kada je na četiri lokacije bačeno prvih 150 kilograma soma.

Šaran sa suvim šljivama je jelo prepuno izuzetaka od pravila: prija i uz lagana crna vina, ko voli jede ga sa svežom ljutom paprikom, a šljiva dokazuje da nije voće nego povrće.

Ne čudi činjenica da je proizvodnja ribe u ovoj godini smanjena u odnosu na prošlu za oko 30 odsto, s obzirom na to da su površine pod ribnjacima sa 12.000-15.000 hektara smanjene na nešto ispod 5.000 hektara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета