Donet Pravilnik o dodeli bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Donet je Pravilnik o dodeli bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu.

Inače, dokumentom se bliže propisuju vrste prihvatljivih investicija i troškova, uslovi i način ostvarivanja prava na bespovratna sredstva, lica koja ostvaruju pravo na bespovratna sredstva, kao i minimalni i maksimalni iznos bespovratnih sredstava po korisniku za sprovođenje Projekta za konkurentnu poljoprivredu.

U okviru Pravilnika postoje dva osnovna programa za podsticaje. To su Program podrške za unapređenje konkurentnosti i jačanje veza unutar tržišnog lanca u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje i diverzifikacije dohotka u ruralnim područjima i Program podrške za unapređenje konkurentnosti i veza unutar tržišnog lanca u oblasti otkupa, prerade i marketinga primarnih poljoprivrednih proizvoda, kao i unapređenje marketinga proizvoda domaće radinosti – Program podrške za agregatore.

Minimalna vrednost prihvatljivih troškova za prvi Program iznosi 20.000 evra u dinarskoj protivrednosti,  maksimalno do 50.000 evra. Minimalna vrednost prihvatljivih troškova za drugi Program je 25.000 evra u dinarskoj protivrednosti, a maksimalna 400.000 evra.

Projekat konkurentne poljoprivrede Srbije (Serbia Competitive Agriculture Project) realizuje Ministartvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u saradnji sa Svetskom bankom. Trajanje projekta 2020-2024. godine.

 

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Donet Pravilnik o dodeli bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije u 2022. godini raspisan je Drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstva u oblasti stočarstva.

U okviru programa Svetske banke 50:40:10, Minstarstvo poljoprivrede je objavilo konačnu rang listu podnosilaca prijava na prvi javni poziv u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu.

U okviru 88. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu održana je stručna konferencija "Inovativna rešenja za konkurentnu poljoprivredu" i predstavljena saradnja između Srbije i Mađarske.

Uprava za agrarna plaćanja objavila je Rang listu podnosilaca prijava za Prvi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2021. godini. Sredstva se odnose na primarnu biljnu proizvodnju, proizvodnju voća, povrća, grožđa i cveća.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2021. godini, sa finansiranjem od strane Svetske banke.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprava za agrarna plaćanja pozvali su zainteresovana privredna društva i preduzetnike koji se bave pružanjem konsultantskih usluga, izradom poslovnih/biznis planova, izradom projekata i tehničke dokumentacije, izradom studija izvodljivosti i drugih studija da se prijave za učešće na prvoj informativnoj radionici za privatne konsultante.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета