Grad Mladenovac: Izdvojeno 1.800.000 dinara za veštačko osemenjavanje krava

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Gradska opština Mladenovac raspisala je Konkurs za regresiranje veštačkog osemenjavanja krava za izvršeno osemenjavanje u periodu od 01.01.2021. do 30.04.2021. godine.

Za ovu svrhu opredeljeno je 1.800.000 dinara.

Na Konkurs mogu da se prijave fizička lica- nosioci poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije gradske opštine Mladenovac koji su upisani u registar i u aktivnom su statusu.

Grla za koja se podnosi zahtev moraju da budu u vlasništvu nosioca poljoprivrednog gazdinstva ili člana njegovog domaćinstva.

Podnosilac zahteva ima pravo na regres u iznosu od 1.800 dinara.

Rok za predaju dokumentacije je 07. maj 2021. godine.

Tekst konkursa nalazi se na zvaničnoj stranici Gradske opštine Mladenovac, a sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj 011/8241-674

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Grad Mladenovac: Izdvojeno 1.800.000 dinara za veštačko osemenjavanje krava

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Bik Veliša, austrijski Simentalac iz Mačve, jedna je od atrakcija ovogodišnjeg 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Cene hrane za životinje, energenata, mineralnih đubriva, zaštitinih sredstava i transporta višestruko su uvećane u protekle dve i po godine, zbog pandemije koronavirusa i krize u Ukrajini, što je uslovilo smanjenu proizvodnju stočarskih proizvoda. Privrednici predlažu da se merama zaustavi pad u stočarskoj proizvodnji, koja kod nas predstavlja veliki potencijal.

Jedan turski farmer došao je na zanimljivu ideju kako da poveća mlečnost kod svojih krava, a eksperiment mu je bio u potpunosti uspešan.

Mlečna groznica je oboljenje krava koje se javlja u starosnoj dobi 5-10 godina. Grla koja su ranije imala ovu vrstu oboljenja mogu lakše ponovo da obole.

Šorthorn pripada najstarijim privredno značajnim tovnim rasama koje su nastale u 19. veku, i smatra se da je učestvujući u poboljšanju pojedinih rasa ili u stvaranju novih (šarole, rotbunt, luing i druge) imao najveći uticaj na svetsko tovno govedarstvo.

Na izbor odgovarajuće rase utiču različiti klimatski i hranidbeni uslovi, sistem držanja, stepen intenzivnosti u korišćenju, odgajivački ciljevi i sl.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета