Sajam tradicionalne hrane i vina u Srbiji 5. septembra na Sava promenadi

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Glavni događaj u okviru Good Food & Wine Festivala je sajam tradicionalne hrane i vina na kome će se predstaviti više od pedeset izlagača iz Srbije i regiona, na Sava promenadi (plato iza zgrade Belgrade Waterfront Galerije u Karađorđevoj), u subotu, 5. septembra

Od petka, 28. avgusta do nedelje, 6. septembra, održava se drugi po redu Good Food & Wine Festival. Manifestacija koja se ove godine održava pod sloganom “Okusi ljubav na reci”, tokom festivalske nedelje okupiće više stotina učesnika, proizvođača hrane i vina, ugostitelja, turističkih radnika i veliki broj posetilaca, ljubitelja tradicionalnih proizvoda iz Srbije i regiona.

Glavni događaj u okviru Good Food & Wine Festivala je sajam tradicionalne hrane i vina na kome će se predstaviti više od pedeset izlagača iz Srbije i regiona, na Sava promenadi (plato iza zgrade Belgrade Waterfront Galerije u Karađorđevoj), u subotu, 5. septembra.

Posetioci će tog dana imati priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima. Ljubitelji vina i dobrog zalogaja moći će na sajmu da kupe proizvode po sniženim cenama, ali i da se zabave uz muziku i druge sadržaje na bini koji će trajati tokom celog sajamskog dana.

Ulaz je besplatan, a svi posetioci će imati šansu da dobiju i neki od 10.000 poklona koje daruju izlagači, kao i da okušaju sreću u nagradnim igrama koje su pripremili organizatori.

Izložba hleba “Hleb naš nasušni”

U skladu sa simbolikom koju hleb ima u srpskoj tradiciji, na sajmu će biti organizovana izložba hleba “Hleb naš nasušni” koja će okupiti najbolje pekarske zanatlije, koji će pokazati svoje umeće pravljenja ukusnih proizvoda od testa.

Na glavnoj bini, na prezentacijama i radionicama, zainteresovani će moći da nauče zanimljivosti o srpskoj gastronomiji i sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima. Tog festivalskog dana, pred posetiocima biće dodeljena priznanja najboljim proizvođačima Srbije i regiona, po izboru novinara, prijatelja festivala.

Tokom festivalske nedelje, partneri festivala, beogradski ugostitelji, kreiraće specijalni festivalski meni i omogućiti poseban ugođaj posetiocima restorana, uz festivalske popuste, degustacije vina i upoznavanje sa ukusima koji dolaze iz njihovih kuhinja. Oni će pripremiti i nedeljni Sunday brunch, 6. septembra, uz druženje sa kuvarima.

Good Food & Wine Festival organizuje udruženje Centar Spektar, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Sekretarijata za privredu Grada Beograda.

Izvor:agronews.rs

Sajam tradicionalne hrane i vina u Srbiji 5. septembra na Sava promenadi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je pozvalo proizvođače hleba da se prijave za kupovinu brašna iz robnih rezervi države po subvencionisanoj ceni od 33 dinara za kilogram sa uključenim PDV-om

Vlada Republike Srbije je juče na sednici donela Uredbu kojom se ograničava maksimalna maloprodajna cena hleba od brašna T-500.

"Festival srpske trpeze" održan je drugi put zaredom u boemskoj četvrti Skadarlija, 18. septembra 2021., na kome je predstavljeno srpsko gastronomsko nasleđe koje u budućnosti treba da predstavlja mogućnost za razvoj preduzetništva.

U beogradu je, predstavljanjem programa, otvoren 3. „Good Food & Wine Festival“, koji okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina, ali i drugih autentičnih proizvoda. Festival traje do 20. juna.

Na 2. međunarodnom sajmu robe široke potrošnje NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEEC) u Ningbou Srbija se, u okviru Nacionalnog paviljona, predstavlja proizvodima 18 kompanija među kojima su vina i pića, organski proizvodi, suvo voće, namazi i džemovi, dijetetski suplementi, jestiva ulja, kao i hrana i kozmetika za kućne ljubimce.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета